top of page

Vacature filmmaker

Theaterwerkplaats de Rode Hoed is een plek waar theaterproducties en kunstprojecten gemaakt worden door mensen met een zorg- en hulpvraag. We werken met theater, dans, muziek, film, en creatief.

Theatervoorstellingen worden gemaakt vanuit de deelnemers, wat zij inbrengen en waar hun talenten liggen. Zo wordt vanaf begin af aan de voorstelling opgebouwd. We besteden aandacht aan alle aspecten die horen bij een voorstelling: personage, kostuums, decor en attributen. Het proces van de theatervoorstelling draagt tevens bij aan de persoonlijke ontwikkeling en groei. Binnen dit proces zijn we namelijk bezig met de sociaal emotionele ontwikkeling en de groepsdynamiek.

 

De doelgroep binnen de Rode Hoed is heel divers. We hebben mensen met diverse verstandelijke beperkingen; onder andere Niet Aangeboren Hersenletsel, Syndroom van down en epilepsie, en mensen met autisme. De groepen zijn zo ingedeeld dat de deelnemers sociaal emotioneel bij elkaar passen.

 

Wij zijn nu opzoek naar een filmmaker voor de donderdag, 8.30-15.30 uur. Op de donderdagen word er met de filmgroep toegewerkt naar een film. De spelers leren alle aspecten van het maken van een film, zowel voor als achter de schermen.

Als filmmaker werk je samen met de theatermaker/ begeleider van de filmgroep. Samen vergoten jullie de kennis van de spelers, oa op het gebied van camera bediening en acteren voor de camera.

Als filmmaker ben je verantwoordelijk voor het technische gedeelte van de film, het bedienen (samen met de spelers) van de camera en het monteren van de film. Daarnaast ben je er ook als begeleider voor de spelers, mochten zij een ondersteunend gesprek nodig hebben of lukt het ze even niet goed om theaterbewust te zijn, dan help jij ze hierin

Dus ben jij die duizendpoot die het leuk vind om met en met je vak bezig te zijn en met mensen. Dan zijn wij wellicht de juiste werkplek voor jou.

bottom of page