Wie zijn wij?

Sneeuwwitje%202013_edited.jpg

Als ik op het podium sta dan voel ik me thuis en kan ik helemaal mezelf zijn

Onze visie

Bij Theaterwerkplaats de Rode Hoed worden theatervoorstellingen gemaakt door mensen met een zorg- en hulpvraag. Door uit te gaan van wat de artiesten inbrengen en meenemen en door het ontdekken van ieders individuele talent maken we de voorstelling. Dit draagt tevens bij aan ieders persoonlijke ontwikkeling.

 

De paal waarop de Rode Hoed gebouwd is, is het schitteren van de ogen van de artiesten. We willen graag dat de ogen van de artiesten gaat schitteren als ze op het podium staan of als ze bezig zijn met het proces van de voorstelling.

Dit is onder te verdelen in drie pijlers waar we ons op richten: persoonlijke ontwikkeling, kunstzinnigheid en samenzijn.

 

Wij streven ernaar om zo veel mogelijk mensen met schitterende ogen en ongekend talent een plek op het podium te beiden. Zo kunnen zij doen waar ze goed in zijn en staan ze ook midden in de maatschappij. Ze zijn zichtbaar en doen mee, net als iedereen. Tevens ontmoeten en leren ze elkaar kennen. Hun netwerk wordt groter en ze kunnen van elkaar leren. Door op een kunstzinnige manier te werken proberen we de kwaliteit van leven te verbeteren.

 

Theaterwerkplaats de Rode Hoed is aangesloten bij de Vereniging “Ongekend Talent”. Deze vereniging maakt zich o.a. sterk voor uitwisseling van kennis en wil theaterwerkplaatsen in de Nederlandse samenleving op de kaart wil zetten.

Onze doelstelling

Bij Theaterwerkplaats de Rode Hoed wordt en gewerkt naar een theatervoorstelling toe. In het proces naar deze voorstelling, wordt gewerkt aan persoonlijke en kunstzinnige groei én een stabiele gemeenschap. Zo wordt in een veilige omgeving gewerkt aan de voorstelling.

 

Er wordt tevens op alle vlakken aan de voorstelling gewerkt. Het verhaal wordt samen gemaakt en geschreven, decors en attributen worden gebouwd, muziek gemaakt en gespeelt en wordt de techniek geregeld, bijvoorbeeld bij de filmgroep.

 

Theaterwerkplaats de Rode Hoed is gevestigd in de binnenstad van Zutphen. Zo kunnen artiesten zelfstandig komen met de bus of trein. Hierdoor is Theaterwerkplaats de Rode Hoed goed zichtbaar voor voorbijgangers en van de maatschappij.

 

Onder het kopje “Wat doen wij” kunt u lezen over de verschillende dagen en het aanbod van Theaterwerkplaats de Rode Hoed.