top of page

Vacature muzikant

Theaterwerkplaats de Rode Hoed is een plek waar theaterproducties en kunstprojecten gemaakt worden door mensen met een zorg- en hulpvraag. We werken met theater, dans, muziek, film, en creatief.

Theatervoorstellingen worden gemaakt vanuit de deelnemers, wat zij inbrengen en waar hun talenten liggen. Zo wordt vanaf begin af aan de voorstelling opgebouwd. We besteden aandacht aan alle aspecten die horen bij een voorstelling: personage, kostuums, decor en attributen. Het proces van de theatervoorstelling draagt tevens bij aan de persoonlijke ontwikkeling en groei. Binnen dit proces zijn we namelijk bezig met de sociaal emotionele ontwikkeling en de groepsdynamiek.

 

De doelgroep binnen de Rode Hoed is heel divers. We hebben mensen met diverse verstandelijke beperkingen; onder andere Niet Aangeboren Hersenletsel, Syndroom van down en epilepsie, en ook mensen met autisme. De groepen zijn zo ingedeeld dat de deelnemers sociaal emotioneel bij elkaar passen.

 

Wij zijn nu opzoek naar een muzikant voor de dinsdag, 8.30-15.30 uur, en eventueel voor de woensdag van 8.30-15.30 uur. Op de dinsdag is de muziekgroep actief. Zij maken covers, eigen nummer en leren ze diverse instrumenten te bespelen, zoals gitaar, piano of djembé. Naast het werken aan het repertoire, word er dus ook gewerkt aan het vergroten van muzikaliteit en muzikale vaardigheden door oefeningen. Het doel is om een professionele band neer te zetten die op diverse plekken kan optreden.

Op de woensdag is de muziektheatergroep actief, hierin zitten 8 deelnemers die allemaal een voorliefde hebben voor theater en muziek. Samen met een theatermaker werk je samen om de voorstelling tot stand te laten komen. Op het gebied van theater en muziek worden diverse oefeningen aangeboden om de deelnemers meer kennis en vaardigheden aan te bieden. Daarnaast worden er opdrachten en improvisaties aangeboden om ideeën op te doen voor de voorstelling. Hieruit ontstaat een verhaallijn en personages voor het muziektheaterstuk. Elk jaar wordt er één voorstelling gemaakt.

Als muzikant bent je er dus zowel voor het muziekmaken, aanleren en begeleiden als voor het begeleidingsdeel.  Samen met de theatermaker/ algemeen begeleider zorg je er dus voor dat de dagen gebuld worden met activiteiten, dat de deelnemers de begeleiding krijgen die ze nodig hebben en dat de algemene taken binnen de Theaterwerkplaats worden vervuld.

bottom of page