top of page
  • Redactie

Interview van de maand met Maaike de Graaf

We kregen vandaag [ woensdag 4 oktober ] met de redactie een rondleiding in de Hanzehof van Maaike de Graaf; sales & events van de Hanzehof. Het was een hele gezellige ochtend ze liet ons de twee grote theaterzalen zien en de kleedkamers van de artiesten! We mochten kijken op en achter het podium . Ze vertelde ons van alles over de Hanzehof ; In dit interwiew lees je er van alles over.


Hoeveel voorstellingen en concerten zijn er bij jullie te zien per jaar?

Maaike;  '' Wel  honderd voorstellingen , en nog wel meer evenementen , heel veel verschillende concerten en theatervoorstellingen, maar ook zakelijke symposiums [bijeenkomsten] .


Hoe bereiden jullie je dan als schouwburg voor op een voorstelling?

Maaike; We hebben vanavond Pietje Bell ; de voorstelling begint om 19.00 uur en om 12.30 uur begint hun crew met opbouwen  van hun decor en techniek  en onze toneelmeesters  Jörgen en Mark helpen ook mee.


De artiesten komen veel later meestal  twee uur van te voren''Wat voor werkzaamheden doe je zelf voor de Hanzehof?

Maaike; Ik werk nu 8 jaar bij de Hanzehof. Ik hou me niet zo zeer bezig met het opbouwen van podiums , ik hou me meer bezig met het regelen en plannen van een voorstelling . Je kunt me bellen als je voorstelling wil geven , en dan een afspraak maakt dan laat ik de zaal zien en ik help vervolgens met het organiseren van de techniek ; geluid en microfoons, ik help met het organiseren van de horeca ; de catering voor het publiek met hapjes en drankjes en soms voor de crew of artiesten .


En als het nodig is help ik met het plannen van de kaartverkoop.''Wat vind je zelf het leukst  van wat er komt in de Hanzehof?

Maaike: In januari komt Jochem Myer en ik heb vroeger bij hem in de klas gezeten  en als hij komt kan ik gezellig met hem bijkletsen . In 1992 kwam Jochem Myer hier voor het eerst optreden met een schoolvoorstelling . Maar eigenlijk ben ik gewoon blij met alles wat ik organiseer omdat ik mensen kan helpen en mensen blij zijn. En ik vind het dan fijn om te horen dat ze het volgende jaar weer terug willen komen''Hoe lang zijn jullie bezig met voorstellingen plannen voor het volgende jaar?

Maaike; Mn collega's zijn nu bezig de nieuwe programmering te maken voor 2024 en ook al een beetje voor 2025 .Grote evenementen kondigen ook ruim van te voren aan als ze weer terug willen komen . Sommige kleine evenementen kunnen een maand van te voren worden aangevraagd .Wat is het absolute hoogtepunt van wat je hebt meegemaakt in de Hanzehof ?

Maaike; '' drie jaar achter elkaar is het junior songfestival hier geweest . Er werden hier opnamens gemaakt voor televisie en ik vond het heel erg leuk om achter de schermen mee te kijken en in de zaal te zitten en natuurlijk alle trotse ouders  en het leukste was dat de zaal op televisie kwam''


Maaike bedankt voor dit leuke interview.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page