top of page
  • Redactie

Nieuws: Uniek theaterfestival in Leiden

LAAT JE VERRASSEN TIJDENS HET THEATERFESTIVAL ONGEKEND TALENT

 

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober 2023 vindt in het Cultuurkwartier van Leiden het inclusieve Theaterfestival Ongekend Talent plaats. Een multidisciplinair festival dat bestaat uit een symposium en een divers aanbod aan voorstellingen. Op vrijdag 13 oktober organiseert de VOT i.s.m. het LKCA een landelijk symposium over inclusief theater maken. Het programma van deze symposiumdag bestaat uit voorstellingen in combinatie met nagesprekken en co-creaties. Dit symposium vindt plaats van 11:00 uur tot 17:00 uur. Vanaf vrijdagavond 13 oktober t/m zaterdagavond 14 oktober vindt er een openbaar en inclusief theaterfestival plaats in het Cultuurkwartier van Leiden. De binnenstad van Leiden wordt bevolkt door acts op straat en een programmering in theaters, musea en het filmhuis. Scheltema Leiden wordt het festivalhart. 

In Nederland zijn er meer dan 25 theatergroepen voor mensen met een beperking. Ze maken prachtige, inclusieve, maar bovenal verrassende voorstellingen die onze blik verruimen. De voorstellingen spreken de taal van emotie, raakt harten van mensen en nodigt uit tot anders denken en gedrag.

 

Helaas weten de programmeurs en de theatergroepen elkaar (nog) niet zo goed te vinden, met als gevolg dat de theatergroepen vooral binnen hun eigen netwerk zichtbaar zijn; de programmeurs nog steeds niet een compleet inclusief aanbod kunnen programmeren en het publiek geen goed beeld krijgt van de bijzondere voorstellingen die door deze theatergroepen worden gemaakt. En laten we eerlijk zijn, onbekend maakt onbemind.

 

Het wordt tijd om deze vicieuze cirkel te doorbreken!

Het wordt tijd voor verandering!

Om die reden organiseren wij een theaterfestival. 

Onze voorstelling IK speelt op 14 oktober om 16.00 uur in theater Nobel in de kleine zaal.

 

Voor meer informatie kijk op de website van Theater festivalongekend talent.

 

Kan je meteen ook een kaartje kopen voor dit te gekke festival!

0 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page