top of page
  • Judith

Cultuur met Judith 3

Cultuur met Judith

Voorstelling Rapunzel


Op 14 oktober ben ik naar de musical Rapunzel geweest in de Hanzehof .


Dit was een leuke musical met vrolijke liedjes en spel.


Sita Vermeulen speelt de rol van Rapunzel , verder in het verhaal zitten ook nog; de koningin , een kapper die het haar komt knippen van Rapunzel met een gouden schaar en zijn knecht.


Het verhaal loopt een beetje anders dan het echte originele verhaal ; het haar van Rapunzel is al harstikke lang en ze is al 17 jaar als het verhaal begint en samen met haar echte moeder de koningin gaat ze naar het dorp om haar haar te laten knippen met de ‘’gouden schaar.


Er is ook een molenaarsvrouw die haar zoon wil laten trouwen met Rapunzel en veel geld wil hebben . Haar zoon is echter niet de beste huwelijkskandidaat voor de prinses , hij is zeker niet van adel , heeft een nerd look en een bril en komt onhandig over . Maar de prinses en de koningin zien de molenaars vrouw en haar zoon toch helemaal niet staan , ze komen alleen voor de kapper met de gouden schaar . . Dus besluiten ze de kappers schaar te stelen om het te saboteren en sluiten rapunzel op in hun molenaarstoren.


Het podium ziet er prachtig uit de toren  kan zelfs draaien als rapunzel erin zit . Wie komt Rapunzel bevrijden uit de toren zodat ze haar haren kan laten knippen en uiteindelijk trouwen?  De voorstelling is leuk met alle humor en liedjes voor kinderen vanaf 4 jaar , ook voor volwassenen zitten er leuke grapjes in zoals ze zeggen als ze de toren in komt ; ‘’Ik kom hier aan , en ik ben meteen niet blij ‘’ de clou verwijst naar de uitspraak van B&B  vol liefde kandidaat Petri , die ontzettend baalt van een van haar gasten die haar rozenstruik snoeit en het totaal niet naar haar wens verloopt  en daar moest ik om lachen omdat dat grapje terug kwam in de musical van Rapunzel .


Na afloop van de voorstelling mochten Ella en ik nog op de foto met de echte Rapunzel {Sita vermeulen]  Wat best spannend was zelfs voor mij omdat zij natuurlijk best wel bekend is . Een van de kinderen die voor ons in de rij stond voor de meet en greet is een leerlinge van een van de scholen waarvoor ik met de Rode hoed een aantal keer heb opgetreden toen ik nog musicaltheater deed met Louk , het meisje herkende mij ‘’van de Rode hoed’’ dus voelde ik me ook nog een beetje bekend in Zutphen .


Het was een leuke middag


Groetjes Judith


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page