top of page
  • Judith

Cultuur met Judith 5

Harry potter Visions of Magic in Keulen  Duitsland


Op donderdag  14 maart gingen naar de ‘’Visions of Magic’’ tour in Keulen Duitsland.


Na ruim twee uur rijden kwamen we aan bij een gebouw met grote borden  .


Binnen werden onze tickets gescand en konden we nog even wachten voordat we naar binnen konden . Er was een restaurantje waar we eerst nog even wat gingen drinken en ondertussen testen we onze kennis over Harry potter. Welke karakters zitten er in het verhaal en hoe heten de acteurs die in Harry potter films spelen? Toen gingen we in een lange rij naar binnen en we kregen een toverstok waarmee we interactief konden deelnemen aan de tour en de toverstok heeft een lichtje waarmee we konden zwaaien . We liepen de grote paarse collectebus binnen en het leek alsof we ook echt door Londen reden , in de 2e ruimte liepen we het huis binnen het ‘’Grimbaudplein 12’’ het huis van Harrys peetvader Sirius .  Hier was een groot wandtapijt waar je een hele familiestamboon kon zien , daarna kwam je op ministeries van toverkunst die afgewisseld 3 waren die van Londen , Parijs en New York .  We liepen door naar de Hal der profetie waar allemaal glazen bollen waren die je met je toverstok kon aanraken ; dan gaven  ze lichtjes en dan hoorde je stemmen praten .


Daarna kwamen we in een hele mooie ruimte We liepen de schuur in van de mazioloog Newt scamander die de lesboeken schreef van de leerlingen op zweinstein. We zagen allerlei bijzondere fabeldieren zoals de niffer een zwart molletje die veel goud graaft een steelt onder de grond , schattige maankalfjes , kelpies  en Ocamys  slangetjes met vleugels eraan . En wierlingen waterduivels . De dieren werden op een  groot doek geprojecteerd . Wil jij meer weten over de fabeldieren dan verwijs ik je naar het boek ; fabeldieren en waar ze te vinden van JK Rowling . 


Daarna kwamen we op de wegisweg de winkelstraat uit Harry potter waar we alle magische winkel etalages zagen  en de krant zie foto.


Als laatste 2 ruimtes kwamen we op Zweinstein de school van Harry potter waar allemaal attributen zagen zoals stukken van een levend schaakspel , tiarias , beelden een zwaard en nog veel meer . De tour sloot af met een voorstelling van het duel tussen Harry potter en de slechte rivaal Voldemort die Harry potter natuurlijk won . Daarna konden we nog rondkijken in het winkeltje waar allerlei leuke spullen te koop waren


.We vonden dit een bijzondere tour net als we zelf de film binnenliepen.


Ik bedank Carla en Ella voor deze bijzondere en leuke dag .


Groetjes Judith.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page